Eet smakelijk

In Eet Smakelijk, deel I uit de serie Het Beloofde Feest, schuift het publiek aan bij de niet koosjere bar mitswa maaltijd van Ilay. Ga samen met zijn moeder en twintig andere gasten op zoek naar de betekenis van thuis en identiteit.

Eet Smakelijk ging in december 2008 in première en werd geselecteerd voor Het Theaterfestival Vlaanderen 2009. Hiermee behoorde de voorstelling tot de 14 beste voorstellingen in Vlaanderen van het theaterseizoen 2008/2009. Ook beleefde de voorstelling in 2010 zijn Engelstalige première. Eet smakelijk speelt nog altijd en heeft inmiddels zo’n 100 keer gespeeld in binnen- en buitenland.

_9618888978

“Als de theatergeschiedenis in de Nederlanden samen te vatten valt als een gestage evolutie naar meer naturel en geloofwaardig contact, lijkt nu een nieuwe fase aangebroken.”

Wouter Hillaert, De Theatermaker

“Aan het eind huilen we zachtjes met Ilay den Boer mee, omdat het hebben van een geweten opeens geen troostrijk idee meer is. Al blijft het eten goddelijk lekker.”

Wijbrand Schaap, Cultureel Persbureau

“Wat als een gezellig en smakelijk samenzijn begon, vreet zich pijnlijk een weg naar binnen. Stil en ontroerd loop ik met een hoofd vol vragen, de vrieskoude avond in.”

Jos Prop, Dagblad De Limburger

En dus zal ik weer gaan
Janken en schieten