

Waar stopt vrijheid en begint egoïsme?
Rik is vader, zanger en dakloos. Met een laatste concert bezingt hij zijn zelfverkozen vrijheid, maar ook het verlangen naar zijn dochter. Tijdens het concert is de bar open, drink samen met Rik op het leven en word deelgenoot van zijn dagelijkse gevecht met moraal en plicht.
En dus zal ik weer gaan is een muzikale theatervoorstelling over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid.
Als onderdeel van de research werkte Ilay den Boer bij Het Leger des Heils Dordrecht. Hierdoor ontmoette hij vele mensen die in een kwetsbare fase van hun leven verkeerden. Hij leerde de perspectieven van mannen als Rik van binnenuit kennen.
De voorstelling is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de makers en op ontmoetingen uit Het Leger des Heils.
Ilay den Boer regisseert
EN DUS ZAL IK WEER GAAN
En dus zal ik weer gaan
“Een pijnlijk herkenbare collage over iemand die voluit wil leven en tegelijkertijd aanloopt tegen plichtsbesef en schuld.”
Jeroen van Wijhe, Theaterkrant




“Ooit schreef hij een lied, in dronkenschap, over de wind die hij volgt, maar niet „mijn kind”. In dit ene refrein balt hij het drama samen van zijn bestaan.”
Kester Freriks, NRC
“Toch is dit niet een voorstelling over dakloosheid of werkloosheid. Den Boer gaat dieper en zoekt naar de persoon achter die labels.”
Jeroen van Wijhe, Theaterkrant
EN DUS ZAL IK WEER GAAN
Klik hier voor de speellijst
In coproductie met
Financieel ondersteund door






Credits
Concept en Regie: Ilay den Boer
Tekst: Jurjen Sytsma
Muziek en Spel: René Jonker, Rosalie Wammes en Myrthe Boersma
Songteksten & Vertalingen ‘Oud Zuid’: Gert den Boer en Dries van der Werf
Muziek advies: Paul Koek / Veenfabriek
Grafische vormgeving: Janneke Janssen
Tekening pr beeld: Herman Habes
Producent: TG Ilay
Zakelijk leiding en marketing:Tamara Keasberry
Productie: Nadin Topal
Techniek: Shai Solan
Coproductie: Theater Bellevue, Schouwburg Kunstmin, Likeminds en Adelheid&Zina
Research: Ilay den Boer, Yinka Kuitenbrouwer en Anne Hofman i.s.m. Leger des Heils Dordrecht, Hospice De Patio, Inloophuis Helianthus en Rouwstation Rotterdam
Met speciale dank aan: Gert den Boer, Anne Hofman, Denise Harleman, Jeroen de Nooijer en Piet Menu.
EERDER WERK
Het beloofde feest
Het Beloofde Feest is een reeks van zes theatervoorstellingen/ egodocumenten waarin de Nederlands/Israëlische theatermaker Ilay den Boer zichzelf, zijn familie en daarmee de staat Israël en de joodse geschiedenis onder de loep neemt. In dit onderzoek doet hij een poging het onbenoembare van een oorlog te benoemen en tracht hij de ongelooflijke complexiteit van de joodse geschiedenis en de joodse identiteit bloot te leggen en te ontrafelen.