Top

Over TG Ilay

TG Ilay maakt actuele, persoonlijke en confronterende voorstellingen waarin kleine persoonlijke verhalen symbool staan voor grote maatschappelijke problemen.

TG Ilay is een initiatief van theatermaker Ilay den Boer (1986). Zijn voorstellingen zijn documentair: ze baseren zich op persoonlijke ervaringen en de politieke actualiteit. De voorstellingen hebben een bijzonder karakter doordat het publiek en de acteurs op het toneel gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen om het verhaal uiteen te zetten.

TG Ilay wordt per project door verschillende fondsen en bedrijven ondersteund.

Ambassadeursgroep:

  Vanaf de voorstelling Broer werkt TG Ilay samen met een ambassadeursgroep. Deze groep vrienden van TG Ilay bestaat uit verschillende mensen met een divers en uniek netwerk en/of achtergrond. Gewapend met flyers, posters, smartphones, pen, papier en camera’s gaan de vrienden van TG Ilay aan de slag om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen: de tribune van Broer.
  Als ambassadeur ben je vriend van TG Ilay en word je onderdeel van een gezellig team. Je krijgt een kijkje in een hele creatieve keuken. Jij maakt het mogelijk dat zoveel mogelijk mensen Broer gaan bekijken! Het is een vrijwillige functie die je naar eigen inzicht mag invullen! Kun jij goed artikelen schrijven? Vind je het leuk om publiek na afloop van de voorstelling te interviewen? Maak gebruik van je camera (of van je smartphone) en leg de sfeer voorafgaand, tijdens en na afloop van de voorstelling vast. Wat zijn de reacties van het publiek en van jouw vrienden, familie en kennissen?
  Ben je enthousiast geworden over de functie? Je kunt meer informatie aanvragen of je (vrijblijvend) als ambassadeur aanmelden bij Petra[at]tgilay.nl.

  Naast het ambassadeurschap zijn er meerdere opties mogelijk om actief aan TG Ilay bij te dragen. Om TG Ilay te laten groeien, zijn we op zoek naar ideeën voor bijvoorbeeld maatschappelijke projecten, promotie of voor een online community!

  Prijzen:

  • Zilveren Krekel 2012 (jeugdtheaterprijs) in de categorie ‘meest indrukwekkende productie’ 2012 voor de voorstelling Zoek het lekker zelf uit!.
  • BNG Nieuwe theatermakers prijs 2011 t.w.v. 45.000 euro. De grootste aanmoedigingsprijs voor jonge makers, voor de voorstelling Dit is mijn vader.
  • Blind Date publieksprijs 2011 voorde voorstelling Dit is mijn vader.
  • Charlotte Köhler-theaterprijzen 2011, een aanmoedigingsprijs voor jong talent die om de twee jaar uitgereikt word door het Prins Bernhard Cultuurfonds t.w.v. 20.000 euro.
  • Publieksprijs 2011 van Theaterfestival Karavaan voor de voorstelling Janken en Schieten.

  Selecties:

  • Dit is mijn vader werd geselecteerd voor de officiële juryselectie van Het Theaterfestival Nederland 2010. Hiermee behoort Dit is mijn vader volgens de vakjury tot de 10 beste voorstellingen van theaterseizoen 2009/2010 in Nederland en België.
  • Eet Smakelijk werd geselecteerd voor de officiële juryselectie van Het Theaterfestival Vlaanderen 2009. Hiermee behoort Eet Smakelijk tot 1 van de 14 beste voorstellingen in Nederland en Vlaanderen in seizoen 2008/2009.
  • Dit is mijn vader werd geselecteerd voor Blind Date – nieuwe theatermakers on tour 2010/2011. Hiermee hoort Dit is mijn vader bij de acht voorstellingen die de vakjury als meest belangwekkend werk onder jonge theatermakers ziet.
  • Door De Volkskrant werd Dit is mijn vader aan het einde van het seizoen 2009/2010 verkozen in hun top 10 beste voorstellingen als 5e.
  • In de top 5 van 2010 door NRC Handelsblad werd Dit is mijn vader 3e.
  • Ilay den Boer werd eind 2010 door Time Out Amsterdam gekozen als 1 van de 50 meest veroorzakende kunstenaars in Amsterdam in de uitgave “Who really runs this town?”.